Kā pagatavot izcilu kafiju?

Mar 3, 2019 by

kafijas dzirnaviņasKafija ir daudzu iemīļots dzēriens, kas izceļas ar kārdinošu aromātu un bagātīgu garšas buķeti. Taču nozīme ir arī tam, kā šis dzēriens tiek pagatavots. Turpinājumā noderīgi padomi, kā pagatavot izcilu kafiju arī mājas apstākļos.

Kafijas malums

Lai kafija izdotos garda, ļoti svarīgi izvēlēties dzēriena pagatavošanas metodei atbilstošu kafijas malumu. Princips ir vienkāršs – jo mazāks laiks nepieciešams kafijas pagatavošanai, jo smalkāks kafijas malums nepieciešams. Piemēram, kafiju uzlejot tieši krūzītē, būs nepieciešams smalks kafijas malums, savukārt –gatavojot to kafijas automātā, var izmantot vidēja maluma kafiju. Šis fakts jāņem vērā ne tikai izvēloties malto kafiju veikalā, bet arī iegādājoties kafijas dzirnaviņas no https://220.lv/lv/sadzives-tehnika/maza-sadzives-tehnika-virtuvei/kafijas-dzirnavinas.

Svarīgi pārliecināties, ka ierīce varēs nodrošināt vajadzīgo malumu. Ja kafiju mēdz pagatavot dažādos veidos, ieteicams izvēlēties kafijas dzirnaviņas ar regulējamu malumu.

Ūdens kvalitāte un temperatūra

Būtiski kafijas pagatavošanā izmantot svaigu ūdeni, jo no tā kvalitātes atkarīga dzēriena garša. Vislabākā kafija sanāk, ja tās pagatavošanā tiek izmantots filtrēts vai tīrs avota ūdens.  Kas svarīgi – kafijas pagatavošanai nevajag izmantot verdošu ūdeni – optimālā ūdens temperatūra ir 92 – 96 grādi. Ja temperatūra būs zemāka, kafija būs negaršīga. Ja temperatūra būs augstāka – dzēriens būs rūgts.

Kafijas pasniegšana

Lai pilnībā izbaudītu kafijas aromātu un garšas buķeti, to ieteicams dzert uzreiz pēc tās pagatavošanas. Ja līdz kafijas pasniegšanai tomēr nākas gaidīt, uzsildīto ūdeni vislabāk uzglabāt termosā un kafiju pagatavot pirms pasniegšanas. Ja pagatavota kafija tiks sildīta, tā zaudēs savu kvalitāti.

Kafija var tikt pagatavota un pasniegta dažādos veidos. To var pasniegt arī aukstā veidā, izmantot desertu, kokteiļu pagatavošanā. Kafijas garšu var papildināt ar visdažādākajām piedevām, piemēram, kanēli, cukuru, putukrējumu, pienu, saldo krējumu, medu. Iespējas ir plašas – ikviens var ļauties improvizācijai, atklājot savu kafijas pasauli.

Kafija- ikdienas mundruma deva, kā arī daļa no socializēšanās. Ņem vērā padomus, lai pagatavotu restorāna cienīgu kafiju arī mājas apstākļos!

      Ienakumi no sis reklamas nonak labdaribai

Related Posts

Tags

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *